Ei-inhimillinen saareke on yksi Todellisuuden tutkimuskeskuksen viidestä saarekkeesta vuosina 2016-2017. Saareke lähestyy ei-inhimillisiä olentoja potentiaalisina esityksen tekijöinä: sen puitteissa tehtävä esityksellinen työskentely tapahtuu paitsi yhteistyössä heidän kanssaan myös mahdollisimman paljolti heidän ehdoillaan. Työskentely koostuu jatkuvasta esityksellisestä tutkimuksesta ja tutkimuksen pohjalta toteutettavista, ihmisyleisölle avoimista esityksistä.

Vuonna 2016 Ei-inhimillinen saareke kokoontuu kerran kuussa, pääsääntöisesti joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina. Tapaamisissa tutkitaan ei-inhimillistä olemista, tekijyyttä ja esiintyjyyttä sekä erilaisten elollisten ja elottomien olentojen kanssa tehtävää taiteellista yhteistyötä pienimuotoisten esitysten, harjoitteiden ja keskusteluiden muodossa. Tapaamisten teemat vaihtelevat kuukausittain; vetäjinä toimivat työryhmän inhimilliset ja ei-inhimilliset jäsenet. Tapaamiset ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Huhtikuun tapaaminen järjestetään Kumpulassa sunnuntaina 3.4. klo 12-16. Tapaamisessa tutkitaan tärinää ja aaltoliikettä inhimillisen ja ei-inhimillisen kohtaamisessa ja vuorovaikutuksessa. Lähtökohtana on ajatus siitä, että kaikki materia on jatkuvassa liikkeessä ja että liikkeen voi näkökulmasta riippuen ymmärtää värinänä tai aaltoliikkeenä. Tapaamisessa pyritään havainnoimaan tätä liikettä kehollisesti ja tutkimaan, miten inhimillisen ja ei-inhimillisen yhteistyö voi mahdollistua tätä kautta. Osa harjoittamisesta ja esityksellisestä työskentelystä tapahtuu ulkona, joten varustauduthan lämpimästi sekä tarvittaessa myös sateenpitävästi.

Kokoonnumme klo 12 osoitteessa Limingantie 29 A 3. Mikäli et löydä paikalle, voit soittaa numeroon 040 7357022. Halutessasi voit ottaa mukaan omia eväitä.