Ei-inhimillinen saareke on yksi Todellisuuden tutkimuskeskuksen viidestä saarekkeesta vuosina 2016-2017. Saareke lähestyy ei-inhimillisiä olentoja potentiaalisina esityksen tekijöinä: sen puitteissa tehtävä esityksellinen työskentely tapahtuu paitsi yhteistyössä heidän kanssaan myös mahdollisimman paljolti heidän ehdoillaan. Työskentely koostuu jatkuvasta esityksellisestä tutkimuksesta ja tutkimuksen pohjalta toteutettavista, ihmisyleisölle avoimista esityksistä.

Vuonna 2016 Ei-inhimillinen saareke kokoontuu kerran kuussa, pääsääntöisesti joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina. Tapaamisissa tutkitaan ei-inhimillistä olemista, tekijyyttä ja esiintyjyyttä sekä erilaisten elollisten ja elottomien olentojen kanssa tehtävää taiteellista yhteistyötä pienimuotoisten esitysten, harjoitteiden ja keskusteluiden muodossa. Tapaamisten teemat vaihtelevat kuukausittain; vetäjinä toimivat työryhmän inhimilliset ja ei-inhimilliset jäsenet. Tapaamiset ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Seuraava Ei-inhimillisen saarekkeen tapaaminen järjestetään äitienpäivänä Tervasaaressa ja sen ympäristössä klo 12–17. Tapaamisen teemana on maa, sekä se, kuinka maan materiaalit ja energia liikuttavat ja muovaavat inhimillisiä ja ei-inhimillisiä olentoja, struktuureita ja kokemuksia yksilöllisellä ja yhteiskunnallisella tasolla. Tutkimme harjoitteiden ja esitysten kautta maassa olevien sekä maasta kasvavien ja kaivettujen olentojen esiintymistä ja vaikutuksia meissä ja ympäristössämme. Lähestymme maata esityksen teon pohjana ja mahdollistajana sekä sen ei-inhimillisiä olentoja potentiaalisina esiintyjinä.

Äitienpäivän kunniaksi tarkastelemme myös äiti-Maan käsitettä, eli uskomusta Maasta personifioituna äitihahmona tai jumalattarena, joka useiden eri uskomusjärjestelmien mukaan nähdään maata ja ympäristöä hedelmöittävänä ja hoivaavana feminiinisenä jumalolentona tai itse samana kuin maaperä. Mikä on meidän suhteemme Maahan? Ja entä millaisia erilaisia yhteyksiä äiti-Maan käsitteellä on tai voi olla ajatteluumme ja toimintaamme tänä päivänä?

Tapaamisesta suurin osa tapahtuu ulkona, joten varaathan sään mukaisen vaatetuksen. Halutessasi voit ottaa mukaan omia eväitä sekä viltin tai alustan ulkona istumista varten.

Tapaamme klo 12:00 Liisankadun päässä olevan Tervasaaren sillan luona. Mikäli et löydä paikalle, voit soittaa numeroon 044 2747706.

Kaikki äidit, lapset, äidittömät ja lapsettomat ovat tapahtumaan tervetulleita!