Ei-inhimillinen saareke on yksi Todellisuuden tutkimuskeskuksen viidestä saarekkeesta vuosina 2016-2017. Saareke lähestyy ei-inhimillisiä olentoja potentiaalisina esityksen tekijöinä: sen puitteissa tehtävä esityksellinen työskentely tapahtuu paitsi yhteistyössä heidän kanssaan myös mahdollisimman paljolti heidän ehdoillaan. Työskentely koostuu jatkuvasta esityksellisestä tutkimuksesta ja tutkimuksen pohjalta toteutettavista, ihmisyleisölle avoimista esityksellisistä tapahtumista.

Syksyllä 2016 siirrymme toiseen vaiheeseen, jossa tutkimme ei-inhimillisten olentojen tapaa ehdottaa ja toteuttaa esityksiä sekä ihmisen tapaa osallistua näihin esityksiin. Syyskuussa harjoittelemme ei-inhimillisten esitysten tunnistamista ja todistamista tarkastellen sitä, minkälaisia havainnon ja ajattelun muutoksia tämä meiltä edellyttää; pohdimme, vaatiiko esityksen tapahtuminen tekijöiltään tai katsojiltaan tietoista toimintaa tai tietoa esityksen mahdollisuudesta.

Tapahtuma järjestetään Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Olemme ulkosalla, joten on hyvä pukeutua sään mukaan. Kokoonnumme klo 12 Kaisaniemenrannan puoleisella sisäänkäynnillä, osoitteessa Kaisaniemenranta 2. Tapahtuma on ilmainen.