Ritualityöskentely luolassa on ihmiskunnan vanhimpia rituaalitaiteen muotoja. Jo 50 000 vuotta sitten muinainen ihminen laskeutui luolaan, sytytti tulen ja alkoi katsoa varjojen leikkiä luolan seinillä. Arkaaisen rituaalin ytimessä oli muuntunut tietoisuuden tila ja kytkeytyminen inhimillistä suurempaan rakenteeseen ja yhteyteen. Luolarituaalin tarkoituksena on palata luolaan, uudelleenkytkeytyä tähän kaikkia nykyuskontoja edeltäneeseen rituaalitaiteen praktiikkaan ja sitä kautta tuoda nykyaikaan uusia tapoja vaalia sekä ylläpitää kokonaisvaltaisen luontoyhteyden kokemusta. Toteutamme näin samaa taiteen ikivanhaa tehtävää, mitä toteuttivat kalliomaalausten tekijät.


Tämä esitys on heille, jotka haluavat kokea arkaaisen luontoyhteyden ja tajunnan paljaimmillaan. Esityksen vaativuustaso on korkea.

Esityspaikalle pääsee julkisten kulkuvälineiden ja työryhmän järjestämän yhteiskuljetuksen sekä lyhyen kävelymatkan yhdistelmällä. Katsojille ilmoitetaan tarkemmat tiedot lähtö- ja saapumispaikasta henkilökohtaisesti.