Platonin Valtio lähestyy

Comment

Platonin Valtio lähestyy

Mitä jos yhteiskuntamme rakentuisi hyvyyden varaan? Mitä Sokrates sanoisi, jos hän astuisi Helsingin kaduille nyt? Miten rakentaa hyvä valtio?

Elokuun lopussa Todellisuuden tutkimuskeskuksen platoninen teossarja saa kolmannen osansa, kun kuusipäiväinen mysteerinäytelmä Platonin Valtio käynnistyy Helsingin Kalliossa.

Comment

SexLabin luolarituaali Brasilian sademetsässä

Comment

SexLabin luolarituaali Brasilian sademetsässä

TTK:n SexLab-työryhmä jatkoi monivuotista tutkimustaan ja työskentelyään rituaalin parissa Brasiliassa. Ryhmä matkusti heinäkuussa São Pauloon ja teki yhteistyössä Teatro Ritualistico de São Paulon kanssa koko yön kestävän luolarituaalin sademetsässä. Rituaaliesitys oli erittäinen onnistunut, maaginen öinen kokemus. Katsojat yksi toisensa jälkeen katosivat syvälle luolan uumeniin...

Comment

Eroksen ja Psykhen Temppeli tulee taas

Comment

Eroksen ja Psykhen Temppeli tulee taas

Eroksen ja Psykhen temppeli on kahdelle katsojalle tarkoitettu rituaaliteos ja kokemuksellinen mysteerinäytelmä ruumiillisen rakkauden (Eros - Έρωτα) ja sielun (Psykhe - Ψυχή) pyhästä liitosta. Initiaatioriitin rakennetta noudattava rituaaliteos sopii parhaiten pariskunnille, rakastavaisille, salarakkaille tai ihmisille joiden välillä on mahdollisesti voimakas eroottinen lataus. Mysteerinäytelmä valjastaa katsojien välisen eroottisen energian, kosketuksen ja toisen läsnäololle antautumisen maagis-taiteelliseen operaatioon, jonka tarkoituksena on oman sisäisen tahdon voimistaminen ja sakraalin voiman herättäminen.

Esityspaikka: Esitystaiteen keskus, Todellisuuden tutkimuskeskus, Suvilahti

Esityspäivät: la 13.5 klo 15, klo 18 ja klo 21, sekä su 14.5 klo 15 ja klo 18

Teos on kestoltaan 1-3 tuntia

Teoksen suunnittelu ja toteutus: Hannele Kirjavainen, Jani-Petteri Olkkonen ja Eero-Tapio Vuori

Comment