Todellisuuden tutkimuskeskuksen SLEEPING BEAUTY -esitys Baltic Circle -festivaalilla 14.-18.11.2017

Comment

Todellisuuden tutkimuskeskuksen SLEEPING BEAUTY -esitys Baltic Circle -festivaalilla 14.-18.11.2017

Marraskuun ihme, kansainvälinen Baltic Circle -teatterifestivaali, levittäytyy Helsinkiin jälleen 14.-19.11.2017. Mukana olemme tietysti myös me. Todellisuuden tutkimuskeskuksen osallistava esitys Sleeping Beauty lähestyy seksuaalisuutta valta- ja roolileikkien keinoin. Esityksessä on mahdollisuus toteuttaa fantasioita “nukkuvan” ihmisen kanssa. Osallistuja voi itse valita, haluaako olla nukkuja vai vierailija, ja tuoda mukanaan haluamansa asusteen ja rekvisiitan.

Esiintyjähahmot ovat tavattavissa festivaaliklubilla, jossa heidän kanssaan voi neuvotella fantasioista ja mahdollisuuksista toteuttaa niitä kahden kesken. Yhteisymmärryksen synnyttyä osallistuja ostaa lipun esitykseen ja siirtyy intiimiin, rauhalliseen tilaan, jossa kohtaaminen tapahtuu.

Sleeping Beauty antaa tilaa henkilökohtaisille fantasioille, kosketuksen kautta kommunikoimiselle, aistimiselle ja tuntemiselle. Se kutsuu osallistujan astumaan esityksen todellisuuteen, jossa valta ja antautuminen, luottamus ja suostumus, uteliaisuus ja arkuus, halut ja pelot, näkyvillä oleminen ja ihmisen kauneus kohtaavat. Esitys on queer-orientoitunut ja toivottaa tervetulleeksi kaikenlaiset kehot, sukupuolet ja seksuaaliset suuntautumiset.

Sleeping Beauty on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen Seksuaalisuuden laboratoriota (SexLab, 2016-2017). SexLab tutkii seksuaalisuutta; sen ilmenemismuotoja kulttuurissa, sen moninaisuutta ja mahdollisuuksia, sen rajoja ja tabuja – ja tietenkin seksuaalisuutta esityksessä.

ESITYKSET:

Ti 14.11. 21:00–
To 16.11. 21:00–
Pe 17.11. 22:00–
La 18.11. 22:30–

PAIKKA: Cirko – Uuden sirkuksen keskus
Kaasutehtaankatu 1 (rakennus 8)

LIPUT: 17 / 12 €; Esitykseen ei myydä eikä varata lippuja ennakkoon
HUOM! Ikäraja 18

Esitykset Baltic Circlen festivaaliklubin yhteydessä

Konsepti: Julius Elo & Xana

Comment

Todellisuuden tutkimuskeskus leipoo Helsingin taidemuseossa 13.10.-23.12.2017

1 Comment

Todellisuuden tutkimuskeskus leipoo Helsingin taidemuseossa 13.10.-23.12.2017

SuomiFinland100-tunnus_sininen_RGB_16308_4.jpg

Helsingin taidemuseon HAM kulma, Tennispalatsi

Avajaiset ke 11.10.2017 klo 17-22
Leipomo on auki 13.10.-23.12.2017: ke klo 11-19 / to klo 10-13 / pe klo 15-19 / la klo 12-16

Vapaa pääsy!

Työ 5.0 – LEIPÄ on esitys, joka toteutetaan leipomalla ruisleipää. Se on leipomo, joka on auki Helsingin taidemuseon HAM kulmassa, Tennispalatsissa vuoden viimeisen kvartaalin aikana. Se on keskustelupaikka, työpaja ja live-installaatio. Osallistu mielesi mukaan; katsojana, keskustelijana tai leipojana.

Työ 5.0 - LEIPÄ...

Leipoo: Opetamme halukkaille leipomisen salat: taikinan valmistamisen, kohotuksen, paiston. Ennen kaikkea pysähdymme aistimaan mikä on leipäjuuren tunnelma kunakin päivänä, että esityksen lopputulos – leipä – olisi paras mahdollinen. Valmiit leivät syödään tai lahjoitetaan. Leipomiseen osallistuneet saavat leipomansa leivän mukaansa.

Keskustelee: Leipomossa ollaan aina valmiita keskustelemaan työstä mutta lauantaisin siihen paneudutaan erityisesti. Jokaiselle lauantaille olemme kutsuneet vaihtuvan vieraan leipomaan yleisön edessä ja keskustelemaan kanssamme työstä ja sen tulevaisuudesta. Ensimmäisenä lauantaina 14.10. leipomon työryhmä on itse oma vieraansa, samoin viimeisenä lauantaina 23.12., jolloin kokoamme ajatuksiamme tavattuamme kaikki kymmenen lauantaivierasta, jotka ovat: 21.10. Jari Ehrnrooth (kirjailija ja kulttuuritutkija), 28.10. Mika Aaltonen (tulevaisuuden tutkija), 4.11. Kai Sadinmaa (pappi ja kirjailija), 11.11. Päivi Uljas (historian tutkija), 18.11. Johannes Ekholm (näytelmäkirjalija), 25.11. Lotta Aarikka (kirjoittaja, mouho ja väitöskirjatutkija) , 2.12. Koko Hubara (toimittaja-blogisti) ja Suvi Auvinen (päivistävä anarkisti), 9.12. Jan Fast (arkeologi) ja 16.12. Satu Ojala (työelämän tutkija).

Työpajailee: Torstai-aamuisin otamme vastaan varauksia erilaisille ryhmille (11-vuotiaista ylöspäin), max. 12 hlöä kerrallaan.

Lahjoittaa: Kerran viikossa Leipälähetti yllättää tuoreella leivällä hyvän työn tekijän tai hyvän työntekijän, jonka Lauantai-vieras on valinnut. Leipomon tuottamat ylimääräiset leivät lahjoitetaan ruokajakeluun.

Esittää.

kaikki valokuvat: HAM / Maija Toivanen

kaikki valokuvat: HAM / Maija Toivanen

Syksyllä 2016 työryhmä väitti Työ 4.0 – tulevaisuuden työn lanseeraustilaisuus -esityksessä, että jälkiteollisen ajan henki tulee riisumaan työn tekemisestä kaiken muun tarkoituksenmukaisuuden paitsi toimeentulon. Muuten työ tulee olemaan kasvavassa määrin turhaa. Lue lisää täältä.

Työ 5.0 - LEIPÄ kumpuaa tämän päivän ajatustyöläisen tarpeesta luoda jotakin käsinkosketeltavaa ja luoda yhteys menneisiin sukupolviin. Vastoin nykytyöelämän tehokkuusvaadetta leipomossa hiljennytään vuoden viimeisinä kuukausina – aivan kuten entisajan työläiset sadonkorjuun jälkeen – puhdetöille. Esitys on katoavan fyysisen työn tekemistä katsojien kanssa.

Työ 5.0 - LEIPÄ on osa Suomi100-ohjelmaa ja sen yhteistyökumppaneita ovat Helsingin taidemuseo HAM ja Myllyn Paras

 

JOKAINEN LEIPÄ ON MANIFESTI MERKITYKSELLISEMMÄN TYÖN PUOLESTA!

Työryhmä: Talvikki Eerola, Titta Halinen, Annina Nevantaus, Janne Pellinen, Janne Saarakkala, Jonna Wikström
Koollekutsuja: Janne Pellinen
Tuotanto: Annu Kemppainen ja Henrietta Ikonen

 

 

1 Comment

Hyvyys valtaa Helsingin, osa 4

Comment

Hyvyys valtaa Helsingin, osa 4

Kuten on kirjoitettu, on myös oleva - kansalaiset muodostivat hyvän valtion. Se hyvä, jota me suomme ihmiskunnalle, pääsi koskettamaan kansan sielua ja teki sen, mikä ennustettu oli. Yleisöstämme tuli yhteisö, joka on itselleen hyvä. Ei muuta tarvita.

Comment