Helmikuussa 2016 Kauneuden saareke seilaa Kööpenhaminaan ja muuntaa Dome of Visions -kupolin Platonin Luolaksi. Jos olet kaupungissa, kysy lisää ja varaa paikkasi henkilökohtaiselle matkalle kauneutta kohti osoitteesta beautyexists@keemail.me!! Lisätietoja myös Dome of Visionsin Facebook-tapahtumasta.

Platonin Luola on kuusipäiväinen mysteerinäytelmä kahdeksalle protagonistille, kolmelle jumalalle ja kuorolle. Jumalat – Afrodite, Apollon ja Dionysos – johdattavat protagonisteja rakkauden mysteerien äärelle. Kahdeksan protagonistia ovat viikon mittaiseen prosessiin sitoutuneita yleisön jäseniä, jotka matkaavat kohti totuutta. Kuoro – muu yleisö – voi saapua luolaan seuraamaan protagonistien matkaa milloin tahansa ensimmäisen viiden päivän aikana. Teos huipentuu ritualistisiin juhliin, jotka ovat avoimet vain protagonisteille.

Dome of Visions on futuristi ja arkkitehti Buckminster Fullerin ideoihin pohjautuva väliaikainen kulttuuritila, jonka kautta kokeillaan ja kehitetään uusia kestäviä mahdollisuuksia luoda kaupunkikulttuuria ilmastonmuutoksen aikakaudella. Dome of Visions on myös poikkeuksellinen yritysyhteistyöprojekti, jossa rakennusyhtiö NCC on rahoittanut hankkeen, mutta antanut järjestävälle työryhmälle vapaat kädet kulttuurisen sisällön valintaan. Kupoli on tällä hetkellä kolmannella toimintakaudellaan ja samalla kolmannessa sijainnissaan Kööpenhaminan alueella. Seuraavan kerran se puretaan huhtikuun alussa 2016.

Kuva yllä: Jonathan Kronborg Grevsen / Dome of Visions. Kuva alla: Visa Knuuttila.

Comment