Mitä jos yhteiskuntamme rakentuisi hyvyyden varaan? Mitä Sokrates sanoisi, jos hän astuisi Helsingin kaduille nyt? Miten rakentaa hyvä valtio?

Elokuun lopussa Todellisuuden tutkimuskeskuksen platoninen teossarja saa kolmannen osansa, kun kuusipäiväinen mysteerinäytelmä Platonin Valtio käynnistyy Helsingin Kalliossa. Sarjan ensimmäinen osa, kohti kauneutta suunnattu Platonin Pidot esitettiin New Yorkissa vuonna 2013. Toinen osa, kohti totuutta tähdätty Platonin Luola taas sai ensi-iltansa Kööpenhaminassa vuonna 2016. Platonin puhtaita ideoita esityksellisiksi mysteereiksi kääntävä trilogia täydentyy hyvyyttä tavoittelevan Platonin Valtion myötä.

Antiikin Kreikassa tori oli teatterin ohella paikka, johon yhteisö kerääntyi yhteisten asioidensa - kaupankäynnin, urheilun, taiteen ja filosofian - ääreen. Yleisö käynnistääkin yhteisen matkansa torstaina 24.8. yhteisen matkansa Hakaniemen torilta.

Enää pari paikkaa jäljellä!

Comment