Rakkaat sielut,

Helsingin asukkaat ovat sydämessään hyviä kuin kerubit. Heidän kaupunkinsa on kiedottu turvan, järjestyksen ja hyvinvoinnin verhoon, joka on omiaan tuudittamaan ihmislapsen harhaiseen unelmointiin. Siitä huolimatta, että todellisuuden paino valuu sen tähden joskus heidän sormiensa lomitse, virtaa heidän suonissaan arvokkainta sielunravintoa, nimittäin rakkautta.

Tämän olemme huomanneet niin torikahvilan siskojen lämmössä, julkisen kylpylän suojelijoiden avuliaisuudessa, pyhäkön henkilökunnan arvokkuudessa kuin viisauden arkistojen tietäjissäkin. Puhumattakaan mysteerinäytelmämme uutterista protagonisteista, noista kansansa edustajina toimivista uljaista kuorolaisista. Siis "yleisöstä", kuten mysteerinäytelmän osallistujia tässä syrjäisessä maankolkassa kutsutaan.

IMG_8954.JPG

Täällä etäisyys on ihmisille rakasta, ja siksi mekin pysyttelemme kaukana. Olemme sanelleet ohjeemme kansalaisille tuttuun muotoon: kirjaan painetuksi kieleksi. Kuten kartta on ohje maisemaan, on kirja ohje elämään maailmassa. Esitys on tapa, jolla ihminen voi leikkiä sitä, mitä hän oikeasti on:  kaunis, tosi ja hyvä. Sinä olet kaunis, tosi ja hyvä. 

Teidän,

Apollo

 

Comment