11.10. - 23.12.2017 Helsingin taidemuseon HAM-kulmassa, Tennispalatsissa toteutettu Todellisuuden tutkimuskeskuksen teos Työ 5.0 - LEIPÄ sisälsi yhteensä 10 lauantaikeskustelua, joissa käytiin keskustelua työn tulevaisuudesta ja merkityksellisyydestä. Avoimissa keskusteluissa oli vieraana valikoituja keskustelijoita tieteen ja taiteen saralta: Jari Ehrnrooth, Mika Aaltonen, Kai Sadinmaa, Päivi Uljas, Johannes Ekholm, Lotta Aarikka, Koko Hubara & Suvi Auvinen, Jan Fast, Satu Ojala ja teoksen toteuttaneen Työsaarekkeen oma työryhmä. Käy kuuntelemassa podcastit tästä linkistä.

Työ 5.0 – LEIPÄ oli esitys, joka toteutettiin leipomalla ruisleipää. Se oli leipomo, joka oli auki vuoden viimeisen kvartaalin aikana. Se oli keskustelupaikka, työpaja ja live-installaatio. Leipomiseen saattoi osallistua joko katsojana, keskustelijana ja/tai leipojana. Leipomo sai lukuisia kävijöitä, joista 440 ryhtyi leipojaksi. He saivat leipomansa leivän kotiinviemisiksi... Ja jokainen niistä oli manifesti merkityksellisemmän työn puolesta!

Työ 5.0 - LEIPÄ Facebook-sivu on täynnä kuvia iloisista leipojista + videoita. Käy selaamassa!

Työelämän tutkija Satu Ojaja lauantaivieraana 16.12.2017. Kuva: Janne Saarakkala

Työelämän tutkija Satu Ojaja lauantaivieraana 16.12.2017. Kuva: Janne Saarakkala

 

 

Comment