taistelu3_RamiAapasuo-1024x819.jpg

Osallistava esitys ihmisen vaistoista.

Kehä on ihmisten piiri, jossa voit kohdata toisen vaistomaisesti. Se tutkii ihmisen ja eläimen käytöksen välistä rajapintaa.

Osallistujat ja esiintyjät muodostavat piirin yhteisen näyttämön ympärille. Näyttämöllä tapahtuu kohtaamisia, jotka leikittelevät kolmen vaistomaisen kanssakäymisen muodoilla: taistelemisella, ruokkimisella ja parittelemisella. Ketkä tahansa kaksi ihmistä voivat asettua kehän keskelle - toiset todistavat heidän kohtaamistaan.

Kehä on utooppisen sosiaalisuuden tila, jossa vaistomainen toiminta ja esityksellinen tilanne asettuvat vastakkain. Se on inhimillinen, eettinen ja yhteisöllinen kokeilu.

Kesto: kokopitkä versio 3 tuntia. Yksi teema / kehä: taisteleminen, ruokkiminen tai paritteleminen. Kaikkiin kolmeen teemaan tarvitaan kolme iltaa, jokaisen kesto 3 tuntia. Lyhytversio 1/2–1 tunti, sopii esimerkiksi seminaareihin.

Työryhmä ja esiintyjät (3–5 esitystä kohden): Outi Condit, Julius Elo, Anna Maria Häkkinen, Tuomas Laitinen, Jarkko Partanen

Kieli: suomi tai englanti

Esitystila: Tyhjä esitystila (esim. black box), min 10 X 10 m. Erillinen alue, (lounge, aula tms.) yleisölle odotella ennen esityksen alkua ja jäädä keskustelemaan esityksen jälkeen.

Tekniset vaatimukset: Yksi valopiste (esitystilan katosta), äänentoisto (loungessa tai aulassa): vahvistin, cd ja kovaääniset.

Arvioitu aika valmisteluihin, pystytykseen ja purkuun: pystytys 30 min ja purku 30 min.

Erityistarpeet: Yksi avustaja huolehtimaan erillisestä alueesta ja äänentoistosta siellä esityksen aikana.