eye.png

Mistä ideat syntyvät? Ei-ymmärtämisen eteisessä -kirja sumentaa luokituksia, höllentää ymmärtämisen taakkaa ja ravistelee haltuunoton ja hyötyajattelun itsestäänselvyyttä. Kirja on manaus uudenlaisen näkökulman puolesta.

Teoksen kirjoittajat uskovat kiihkeästi, että ihminen on osa kokonaisuutta, jonka toimintaperiaatteita hän ei itse ymmärrä. Ei ole tarkoituskaan ymmärtää, päinvastoin.

"Näiden tekstien avulla sain kokea riemullisen kurkistuksen 'ei-ymmärtämisen' koskettavaan ja samalla elähdyttävään todellisuuteen"

- Pirjo Juhela, vanhuspsykiatri, psykoterapeutti, Helsinki

Todellisuuden tutkimuskeskuksen ensimmäinen kirjallinen julkaisu vuodelta 2008 on yhdeksän esseen kokoelma, jonka kirjoitusprosessi alkoi vuonna 2004. Kirjoittajina psykiatrian erikoislääkäri Markku Siivola, kulttuuripedagogi Risto Santavuori, kasvatustieteilijä Juhani E. Lehto sekä Todellisuuden tutkimuskeskuksen jäsenet Jussi Johnsson, Tuomas Laitinen, Pasi Mäkelä, Pilvi Porkola, Janne Saarakkala, Tommi Silvennoinen ja Eero-Tapio Vuori. Kirjoittajat on tuonut yhteen Todellisuuden tutkimuskeskus.

Ei-ymmärtämisen eteisessä -kirja on myynnissä TTK-shopissa. Lataa kirja ilmaiseksi pdf-versiona tästä!