eye.png

Vuonna 2008 julkaistu TTK:n ensimmäinen kirja Ei-ymmärtämisen eteisessä on melkein loppuunmyyty. Tämän johdosta kirjan tekijät ovat päättäneet julkaista sen verkossa vapaasti luettavaksi ja ladattavaksi. Mistä ideat syntyvät? Ei-ymmärtämisen eteisessä -teoksen päämääränä on sumentaa luokituksia, höllentää ymmärtämisen taakkaa ja ravistella haltuunoton ja hyötyajattelun itsestäänselvyyttä. Tämä on manaus uudenlaisen näkökulman puolesta. Teoksen kirjoittajat uskovat kiihkeästi, että ihminen on osa kokonaisuutta, jonka toimintaperiaatteita hän ei itse ymmärrä. Ei ole tarkoituskaan ymmärtää, päinvastoin.

Teos sisältää yhdeksän esseetä, joiden kirjoittajina on teatteri- ja esitystaiteilijoita, psykiatrian erikoislääkäri, suggestoterapeutti ja kasvatustieteilijä. Kirjoittajat on tuonut yhteen Todellisuuden tutkimuskeskus.

Kirjoittajina Jussi Johnsson, Tuomas Laitinen, Juhani E. Lehto, Pasi Mäkelä, Pilvi Porkola, Janne Saarakkala, Risto Santavuori, Markku Siivola, Tommi Silvennoinen ja Eero-Tapio Vuori

Kirjan verkkoversio löytyy täältä!