Palkintokuva.jpg

Kuvassa vasemmalta: Skärgård-lehden päätoimittaja Håkan Ekholm, Janne Saarakkala, Pilvi Porkola, kulttuuri- ja asuntoministeri Piia Viitanen ja Tuomas Laitinen. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Esitys-lehdelle 10 000 €:n arvoisen laatupalkinnon. Palkinnon myöntöperusteiden mukaan:

"Lehti on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, joka herkillä tuntosarvillaan luotaa nykytodellisuutta ja sen uusia hahmottamistapoja. Etsivän eetoksensa vuoksi lehti ei ole jämähtänyt konventioihin. Se ei tuijota omaan napaansa vaan tuo raikkaita tuulia institutionalisoituneeseen kulttuurikeskusteluun. Uusi teoria yhdistyy lehdessä ymmärrettävällä tavalla uutta luotaaviin käytäntöihin.

Ulkoasultaan harkittu ja lukemaan kutsuva lehti on ajan tasalla myös sikäli, että sen verkkosivut ova mallikelpoiset."

Todellisuuden tutkimuskeskus on julkaissut Esitys-lehteä vuodesta 2007 lähtien. Esitystaiteeseen ja -tutkimukseen, nykyteatteriin ja performanssiin keskittyvälle julkaisulle on aiemmin myönnetty Tinfo-palkinto ja Kultti ry:n Laatulehti-kunniamaininta, kummatkin vuonna 2010. Lehden toimituskuntaan ovat alusta alkaen kuuluneet esitystaiteilijat Pilvi Porkola, Janne Saarakkala ja Tuomas Laitinen. Tällä hetkellä toimitukseen kuuluvat myös teatteri-ilmaisun ohjaaja Louna-Tuuli Luukka, visuaalisen kulttuurin teorian lehtori Max Ryynänen, esitystaiteilija Nora Rinne ja taiteilija Johanna Hammarberg.

Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Jokaisella lehdellä on oma teemansa ja päätoimittajansa. Lehden visuaalisesta suunnittelusta on vuodesta 2012 lähtien vastannut Aino Nieminen (Ainoa Graphic Design). Viimeisin Esitys-lehti ilmestyi 16.9. ja sen teemana on Materiaali. Seuraava Nauru-teemainen lehti ilmestyy 14.11.2014. Vuosina 2007–2012 ilmestyneet lehdet ovat vapaasti luettavissa Esitys-lehden arkistossa.

Lehti on myynnissä Todellisuuden tutkimuskeskuksen TTK-shopissa. Irtonumeroita voi ostaa Helsingissä Akateemisesta kirjakaupasta, Rosebud-kirjakaupasta Kaapelitehtaalta ja Teatteri Takomosta sekä Turussa Tehdas-teatterilta. Esitys-lehden lisäksi palkinto myönnettiin Skärgård-lehdelle. Onnittelemme!

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote palkinnosta

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Saara Moisio tiedottaja 044-7641 989 saara.m@todellisuus.fi Todellisuuden tutkimuskeskus

Esitys-lehden nettisivut