Jussin-viimeinen-nauha-väliraportti-No.-1-Kuva7-Janne-Saarakkala-Kuvassa-Jussi-Johnsson.jpg

Avajaiset: ke 6.4.2016 Myymälä2 -galleriassa. Näyttelyaika: 7.-30.4. ke-la klo 12-18, su klo 12-17. Myymälä2, Uudenmaankatu 23 F, Helsinki. Avajaisiin ja näyttelyyn vapaa pääsy.

Katso traileri: JUSSI'S LAST TAPE - waypoint report No. 1

2004 ”Pienenä mä toivoin, että mä olisin ollut tyttö.” JUSSIN VIIMEINEN NAUHA - väliraportti No.1 on videoinstallaatio miehen tiestä viimeisen kahdentoista vuoden läpi. Teoksen materiaalina ovat näyttelijä Jussi Johssonin keholliset muutokset ja hänen lausumansa Bo Carpelanin runon tulkinnat vuosilta 2004–2015. Teos on suunnattu kaikille, jotka pohtivat ajan kulua, ikääntymistä, elämänvalintoja ja niiden näkymistä kehossa.

2005 ”Eräs nainen on pyytänyt, että mä rupeaisin sen lapsen isäks.” Teos on ensimmäinen välikatsaus Johnssonin ja teatteriohjaaja-esitystaitelija Janne Saarakkalan ideoimasta ja pitkällä aikavälillä syntyvästä esityssarjasta, joka on saanut innoituksensa Samuel Beckettin näytelmästä Viimeinen ääninauha. (Krapp's Last Tape, 1959) Vuodesta 2004 lähtien Johnsson on kertonut säännöllisesti kerran vuodessa kameralle kehonsa tilasta ja lausunut aina saman Carpelanin runon ”Ei meitä aika muuta vaan tila”. Kuvaussessioita jatketaan vuosittain suunniteltuun viimeiseen ensi-iltaan saakka vuoteen 2030. Sitä ennen kertyneestä materiaalista julkaistaan esityksellisiä välikatsauksia.

2014 ”Mä oon jopa harkinnu itsemurhaa.” Ensimmäinen välikatsaus, JUSSIN VIIMEINEN NAUHA - väliraportti No. 1, julkaistiin maanantaina 12.10.2015 klo 17 Esitystaiteen keskuksessa, jossa se oli yleisön nähtävillä 24.10.2015 asti.

Teoksessa on englanninkielinen tekstitys ja se on tilattavissa vierailulle haluttuun näyttelytilaan Todellisuuden tutkimuskeskuksesta.

Jussi's last tape
Jussi's last tape

Tuotanto: Todellisuuden tutkimuskeskus, Jussi Johnsson Mies: Jussi Johnsson Kuvaus ja ohjaus: Janne Saarakkala Videoeditointi: Ville Virtanen Musiikki: Timo Oiva Bo Carpelanin runo ”Det är inte tiden som förändrar oss” teoksesta I de mörka rummen, i de ljusa (1976) suomennos ”Ei meitä aika muuta vaan tila” Tuomas Anhava.

Tiedustelut: Jussi Johnsson jussijohnsson[at]gmail.com ja Todellisuuden tutkimuskeskus info[at]todellisuus.fi 040 416 1460.

Jussi's last tape
Jussi's last tape