lahja.jpg

Joulukiireiden lomaan arjen työkalu, vaihtoehtoinen tapa antaa lahja ja tehdä siitä kokemus: Lahjan antaminen on tapa luoda sidos saajan ja vastaanottajan välille. Jos lahjan antamista ajattelee toimenpiteenä, lahjan voi antaa ilman esinettäkin – pelkän näkymänkin voi antaa toiselle, jos vain osaa muotoilla se lahjana. Antamisen hetki määrittää asian lahjaksi ja kytkee lahjan antajan ja saajan toisiinsa. Lahja avaa ympäristön loputtomien antamisen mahdollisuuksien maisemaksi.

Käyttöohjeet:

1. Valitse lahja Tarkastele ympäristöä mahdollisina lahjoina: lahja voi olla esimekiksi esine, toiminta, havainto tai ilmiö. Valitse ympäristöstäsi jotakin, mikä sopii vastaanottajalle.

2. Testaa lahjaa Testaa valitsemaasi lahjaa. Miten lahjaa voi käyttää, mihin se erityisesti sopii? Miten lahjan voi muotoilla ja hienosäätää sopivimmaksi? Kokeile eri vaihtoehtoja ja muokkaa lahjaa tulosten ohjaamalla tavalla.

3. Paketoi lahja Lahjan voi kirjoittaa paperille, tehdä kuvaksi, laatia ohjeiksi tai esimerkeiksi. Lahjan voi kertoa ääneen tai antaa luettavaksi. Antamisesta voi muodostaa erityisen kokemuksen.

Hauskaa joulua ja onnellista uutta vuotta!

Toivottaa, Todellisuuden tutkimuskeskus

TTK:n toimisto lomailee ajalla 22.12.2014–4.1.2015