RM_EK_1.jpg

Maailma on kaunis. Rakkauden mysteerit on esoteerinen koulu, jonka oppilaana voit antautua kauneuden kokemuksen opiskelulle. Koulun opetuksen lähtökohtana on Platonin dialogi Pidot ja siinä esitelty rakkauden filosofia. Opinnot jakautuvat kolmeen vaiheeseen.

Ensimmäinen vaihe on Pöytä, sokraattiselle dialogille perustuva harjoite. Pöydän toistaminen on opintojen selkäranka; harjoite pitää tehdä useamman kerran ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä. Pöytä kestää tunnin ja se järjestetään joka torstai kello 12.

Kun oppilas on valmis, hän voi siirtyä toiseen vaiheeseen, Pitoihin. Pidot on initiaatiorituaali, jonka myötä oppilas astuu koulun sisäiseen piiriin. Pidot johdattavat oppilaan kauneuden keholliseen kontemplaatioon. Pidot järjestetään aina tarvittaessa.

Opetuksen kolmas ja viimeinen vaihe on Luola, koulun sisäisen piirin oppilaille järjestettävä mysteerinäytelmä. Luola perustuu Platonin luolavertaukseen ja se vie kohti mystistä oivallusta. Luola järjestetään, kun taivaankappaleet ovat oikeassa asennossa.

Aika: Pöytä joka torstai klo 12-13 (22.11.2012 saakka) Paikka: Todellisuuden tutkimuskeskus, Suvilahti Hinta: 15€/kerta Työryhmä: Tuomas Laitinen, Maria Oiva ja Jani-Petteri Olkkonen Kuva: Saara Hannula

The Mysteries of Love is an esoteric school, whose task is to increase the amount, quality and role of beauty in the world. The teachings use Plato's dialogue Symposium as a starting point for exploring the relation between the experience of love and erotic beauty and one's experience of the world. The teaching is divided into three phases, the first of which is called the Table. The Table consists of socratic dialogues that build up the participant's capacity to contemplate on the beauty around him/her and integrate it into his/her own world view.

Schedule: Table every Thursday from 12 to 1 p.m., Sept. 6th - Nov. 22nd

Language: Finnish

Price: 15€/session

Working group: Tuomas Laitinen, Maria Oiva and Jani-Petteri Olkkonen