IMG_2636.jpg

Arvatkaas, kuinka tehdään suhteellisen tarkkaa aikataulutusta vaativa esitys paikassa, jossa esityksiin tullaan 10 minuuttia viiva tunnin myöhässä, lähes poikkeuksetta. No, esimerkiksi niin, että esitys alkaa virallisesti klo 20. Ensimmäinen ryhmä aloittaa oikeasti klo 20.15 ja toinen klo 20.25. Ne, jotka sen jälkeen tulevat, jäävät ilman.

IMG_2732

Tämä linjaus herättää luonnollisesti mutinaa työryhmässä, mutta kun kärsivällisesti selitän, että mitä pidemmälle alku venyy, sitä kauemmin on heidän passitettava pisteessä A, saa päätös siunauksensa.

Niin, täällä kaikki on hiukan vapaassa pudotuksessa koko ajan. Toisille tällainen mentaliteetti sopii hyvin, toisille ei. On parasta vain kiitää mukana ja jarruttaa ainoastaan suurimmissa kurveissa. Välillä uinun horteessa portugalin soljuessa ylitseni keskustelun kiihkeyden vaatiessa äidinkieltä, sitten taas säpsähdän mukaan, kun kieli nytkähtää uudesti, muuttuu asteen värittömämmäksi, asteen kankeammaksi, vieraaksi. Mutta ainoaksi yhteiseksemme.

IMG_2762

Ensimmäinen (ja minun viimeiseni) esitys sujuu hyvin, katsojat ovat hiukan hämmentyneitä, hiukan kiinnostuneita, hiukan tylsistyneitä, hiukan lumoutuneita. Yksi lähtee kesken pois, haukotellen. Toista itkettää esityksen lopussa.

”You will stay on my skin forever.” sanoo yksi esiintyjistä minulle erotessamme. Mitäpä siihen lisäämään.

IMG_2905

MariaO MustaValkoisena Harmaassa