uudetkirjat_fb_kansi.jpg

Arjen työkaluja ja Lasten valta - opettajan opas -kirjojen julkaisutilaisuus Syksyllä 2013 aloitettu Näin tutkit todellisuutta -kirjasarja saa jatkoa. TTK:n vuosien 2012 ja 2013 Utooppinen todellisuus -tutkimussuunnitelman tuloksena on syntynyt kaksi kirjaa: Arjen työkaluja ja Lasten valta - opettajan opas.

Miten omaa todellisuutta voi havainnoida ja kokea uudella tavalla?

Arjen työkaluja kokoaa yhteen yhdeksän käsitteellistä työkalua, joiden avulla voi työstää omaa arkitodellisuuttaan valitsemallaan tavalla. Työkalut auttavat muokkaamaan omia havaintoja ja kokemuksia, antamaan asioille uusia merkityksiä ja testaamaan uudenlaisia toimintatapoja. Arjen työkalut tekevät jokapäiväisestä elämästä ja ympäristöstä alustan luovalle toiminnalle.

Millaisen todellisuuden lapset rakentaisivat jos valta annettaisiin heille?

Lasten valta – opettajan opas tarjoaa lasten kanssa työskentelevien aikuisten käyttöön uuden taiteellis-pedagogisen menetelmän, todellisuudella kokeilemisen pedagogiikan. Kirjassa avataan menetelmän kulttuurista taustaa, ajatuksellista kehystä ja työpajan rakentamista käytännössä. Menetelmä rakentuu harjoitteista, joiden avulla opettajat voivat tunnistaa, nähdä ja kuulla valtaa luokassa ja koulurakenteissa sekä käsitellä sitä oppilaiden kanssa.

Julkaisutilaisuus lauantaina 17.5. klo 18.00

Kirjoja juhlistetaan Esitystaiteen keskuksella ennen Eskus Demo Nights-iltaa. Tarjolla on lasillinen kuohuvaa ja ohjelmanumeroita.

Parhaiten varmistat kuohuvan lasillisesi ilmoittautumalla TTK:n tutkimuskoordinaattorille Pilvi Porkolalle: pilvi.porkola@uniarts.fi

Kirjat ovat ostettavissa julkaisutilaisuudessa ja ennakkoon tilattavissa TTK-shopista, josta niitä saa jatkossakin.

Julkaisutilaisuuden jälkeen ilta jatkuu Eskuksen demojen parissa klo 19 alkaen.

Tervetuloa!