othering_merkki.png

Todellisuuden tutkimuskeskuksen syksyssä keskitytään Toiseuttamiseen – arjen lainalaisuuksista irtautumiseen. Toiseutuminen käynnistyy URB-festivaalilla uuden löytöretkeilyn hengessä ja jatkuu Eero-Tapio Vuoren ja Jani-Petteri Olkkosen esityksellisillä rituaaleilla syyskuussa: Näkymatkalla sekä Eroksen ja Psykhen temppelillä.

Rituaalien jälkeen Saara Hannulan Kanssaolemisen työpajoissa lähestytään ei-inhimillisiä olentoja asiantuntijoina.

expedition3_jpg

Uusi löytöretkeily ja ääretön kaupunki

Pekko Koskinen on kehittänyt Toiseuttamisen puitteissa ja yhteistyössä Toisissa tiloissa ja Invisible Playground (Ger) -ryhmien kanssa uuden löytöretkeilyn muodon.

Se on käytännön sovellus, joka mahdollistaa perinteisen kaupungin muuttamisen äärettömäksi kokonaisuudeksi.

Sovellus avaa kaupungeille uuden muotokielen ja toivomme, että Helsinki asettuu sen kautta uuden löytöretkeilyn ensimmäiseen aaltoon.

Laadimme Helsingin kaupungille konkreettisen suunnitelman, joka sisältää tarvittavat askeleet uuden löytöretkeilyn aloittamiseen sekä toimenpiteet, joiden avulla Helsinki voi omaksua äärettömän kaupungin muodon.

Suunnitelma luovutetaan Helsingin kaupungille virallisesti URB-festivaalin yhteydessä elokuun alussa. Se pohjautuu Expedition: Helsinki -projektin tutkimustyöhön URB-festivaalilla kesällä 2014, ja käyttää hyväkseen Social Space Agencyn (SoSA) kehittämää käsitteellistä teknologiaa.

Eroksen DNA

Eroksen ja Psykhen temppeli – mysteerinäytelmä myös ryhmille

Eroksen ja Psykhen temppeli on kahdelle katsojalle kerrallaan tarkoitettu kokemuksellinen mysteerinäytelmä ruumiillisen rakkauden (Eros) ja sielun (Psykhe) pyhästä liitosta.

Keväällä loppuunmyydyt esitykselliset rituaalit jatkuvat syyskuussa.

Initiaatioriitin rakennetta noudattava teos sopii pariskunnille, rakastavaisille, salarakkaille tai ihmisille, joiden välillä on voimakas eroottinen lataus. Syksyllä kokeillaan ensimmäisen kerran Eroksen ja Psykhen liittoa myös ryhmärituaalina.

Mysteerinäytelmä valjastaa katsojien välisen eroottisen energian, kosketuksen ja toisen läsnäololle antautumisen maagis-taiteelliseen operaatioon; sisäisen tahdon voimistamiseen ja sakraalin voiman herättämiseen.

Näkymatka ja Kanssaoleminen – siirtymiä itseen ja ei-inhimilliseen

Eroksen ja Psykhen temppelin lisäksi syyskuun kahtena ensimmäisenä viikonloppuna Vuori ja Olkkonen toteuttavat 30 tunnin mittaisen esityksellisen rituaalin Näkymatkan. Esityksestä tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa. Syys-lokakuun vaihteessa Saara Hannula, Anniina Alaruona ja Gesa Pieper järjestävät Kanssaolemisen työpajoja.

Kanssaolemisessa lähestytään toisia olentoja, kuten eläimiä, kasveja, eliöitä, esineitä, taivaankappaleita ja henkiä, asiantuntijoina, jotka ohjaavat ja opastavat ihmistä toisille olemisen tavoille ja tasoille. Virittäytymällä ei-inhimillisen maailmaan, altistumalla sille sekä vastaanottamalla ei-inhimillisen tiedon ja ohjauksen siirrytään toisaalle. Työpajojen tarkemmat ajankohdat tiedotetaan elokuun uutiskirjeessä.

Todellisuuden tutkimuskeskuksen toimisto lomailee 26.6.–3.8.2015.

Hyvää juhannusta ja aurinkoista kesää!

Eroksen ja Psykhen temppeli Syksyn esitykset: Kahdelle henkilölle kerrallaan: 14.9., 15.9., 16.9.2015 klo 18:00 ja 21:00 Ryhmärituaalit 17.9.2015 klo 18:00 ja 21:00 (max. 12 henkeä) Liput: 35€ / hlö TTK-shopista Suunnittelu: Eero-Tapio Vuori ja Jani-Petteri Olkkonen Toteutus: Eero-Tapio Vuori, Jani-Petteri Olkkonen ja Hannele Kirjavainen Rituaali kestää 1–3 tuntia ja alkaa Esitystaiteen keskukselta Suvilahdesta (Kaasutehtaankatu 1, Puhdistamo / rakennus 6).

Näkymatka 5.–6.9.2015 ja 12.–13.9.2015, liput 75 € / hlö Rituaali kestää noin 30 tuntia.

Toiseuttaminen on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen kaksivuotista Toisaalla, samaan aikaan... -tutkimussuunnitelmaa. Vuoden 2015 aikana tutkimussuunnitelma koostuu Toiseuttamisen lisäksi kahdesta muusta projektista: Queer Up! ja Taidevankila. Tutkimussuunitelman aikana tuodaan esille vaihtoehtoisia todellisuuksia ja kysytään mitään tapahtuu toisaalla samaan aikaan?

Lisätietoja Toiseuttamisesta.