fi-basic_cropped_biger.png

Toisaalla, samaan aikaan… -tutkimussuunnitelman toinen vuosi pyörähtää käyntiin aktiivisesti. Yleisö – osallistujat ja kokijat – kutsutaan kokeilemaan oman identiteetin rajojaan, keskittymään rakkauden ja sielun pyhään liittoon sekä eristäytymään työntekoon. queer_flesh_01_color Queer Up! Kuinka olla toisin? Kuinka siirtyä sovinnaisten ja oletettujen rajojen ulkopuolelle?

Maaliskuussa Todellisuuden tutkimuskeskus tarjoaa mahdollisuuden flirttailla omien outouksien kanssa. Järjestämme sarjan Queer up! -etkoja, joissa sekä esiintyjät että osallistujat voivat kokeilla erilaisia reunalla, välissä ja ei-tiedetyssä olemista.

Etkot kutsuvat katsomaan maailmaa queer-linssin läpi ja laajentamaan omaa suhdettaan sukupuolisuuteensa ja seksuaaliseen suuntautumiseensa. Queer up! -etkot on esityksellinen tapahtuma, joka on suunnattu kaikille queer-uteliaille ihmisille ja ihmisille, joita kiinnostaa pysyvien identiteettien kyseenalaistaminen.

Etkot järjestetään osoitteessa Viipurinkatu 1.

Esitykset: 20.3., 21.3., 25.3., 26.3. ja 27.3.2015

Työryhmä: Julius Elo, Anna Maria Häkkinen, Janika Kunnari, Maria Oiva, Jarkko Partanen, Linda Priha, Maija Mustonen, Jari Koljonen ja Outi Condit

EPT 02 b_muokattu Eroksen ja Psykhen temppeli -rituaaliteokset

Syksyllä 2014 aloitetut Eroksen ja Psykhen temppeli -rituaaliteokset saavat jatkoa maalis- ja huhtikuussa.

Eroksen ja Psykhen temppeli on kahdelle katsojalle kerrallaan tarkoitettu kokemuksellinen mysteerinäytelmä ruumiillisen rakkauden (Eros - Έρωτα) ja sielun (Psykhe - Ψυχή) pyhästä liitosta.

Initiaatioriitin rakennetta noudattava teos sopii parhaiten pariskunnille, rakastavaisille, salarakkaille tai ihmisille, joiden välillä on voimakas eroottinen lataus.

Mysteerinäytelmä valjastaa katsojien välisen eroottisen energian, kosketuksen ja toisen läsnäololle antautumisen maagis-taiteelliseen operaatioon; sisäisen tahdon voimistamiseen ja sakraalin voiman herättämiseen.

Yksi rituaali kestää 1–3 tuntia.

Esitykset: 28.3. ja 4.4. klo 18:00. 21:00 ja 24:00

Työryhmä: Jani-Petteri Olkkonen ja Eero-Tapio Vuori

Taidevankila_sellit1 Taidevankila – avoin haku

Kesäkuussa 1.–14.6. käynnistyy jälleen Taidevankila Louhelan leirikeskuksessa Mäntsälässä. Taidevankila on eristykseen, ärsykkeiden vähentämiseen ja askeesiin perustuva esitysympäristö, jonka tarkoituksena on vaikuttaa voimaannuttavasti taiteilijana työskentelemiseen.

Vankilaan asettuvan taiteilijan omat tarpeet ovat etusijalla vankilan reunaehtojen määrittelyssä. Ne sovitaan Taidetuomioistuimen istunnossa, jossa taiteilija tuomitaan tunnustukseensa pohjautuen taidevankeuteen. Taiteilija anoo omaa tarvettaan vastaavan vankeuden keston. Tämän lisäksi määritellään muita rajauksia. Ruokavalio, ulkoilumahdollisuus, työpalvelu, yhteisruokailu ja teknologian määrä vaihtelevat siitä riippuen minkälaisen vankilan taitielija haluaa. Mitä hän tarvitsee oman luovuutensa käynnistämiseksi tai mielenrauhansa saavuttamiseksi?

Taidevankilaan on avoin haku ajalla 1.–30.4.2015. Hakulomake on ladattavissa TTK:n nettisivuilta kyseisenä aikana. Vankilan ylläpidon ja vankien ruokailun kattamiseksi veloitamme vankeudesta sen keston mukaan seuraavasti:

30 € / vrk 70 € / 3 vrk 150€ / viikko

Työryhmä: Talvikki Eerola, Tuomas Laitinen, Minja Mertanen, Jarkko Partanen, Janne Pellinen, Linda Priha, Eero-Tapio Vuori

Tervetuloa mukaan siirtymään toisaalle!

Lisätiedot Todellisuuden tutkimuskeskuksen toiminnasta ja Toisaalla, samaan aikaan -tutkimussuunnitelmasta: Saara Moisio Tiedottaja 044 7641 989