Montage_for_Rio_de_Janeiro.jpg

Todellisuuden tutkimuskeskuksen (TTK) ja portugalilaisen Teatro Meia Voltan (TMV) yhteistyö URBANIA on kutsuttu vierailulle Rio de Janeiroon, Brasiliaan 4.2.–23.2.2014. URBANIA on paikkasidonnainen esitys, joka tutkii kaupunkeja sekä fyysisinä että henkisinä tiloina. Se on pyhiinvaellus, jossa tavoitellaan uskonnoista vapaata henkilökohtaista pyhän kokemusta. URBANIA on aiemmin toteutettu Helsingissä talvella 2010 ja Portugalissa Viana do Castellossa syksyllä 2010.

Rio de Janeirossa URBANIA-työryhmän Maria Oiva (TTK) ja Alfredo Martins (TMV) järjestävät ammattilaisesiintyjille suunnatun työpajan. Työpajassa tutustutaan urbaaniin ympäristöön eri metodein. Tutkimuksen kohteena on urbaanin ja maallistuneen kulttuurin suhde pyhään. Miten karnevaali toimii urbaanina pyhiinvaelluksena?

Työpajan materiaaleista tehdään work in progress -esitys, joka esitetään 20.–24.2. osana sambakarnevaalien valmisteluja. Kutsuvana tahona on Teatro Ipanema, jonka taiteellisina johtajina toimivat Michel Bois ja Fabricio Belsoff.

Lisätiedot:

Saara Moisio Tiedottaja Todellisuuden tutkimuskeskus 044 764 1989 saara.m@todellisuus.fi

www.todellisuus.fi www.teatromeiavolta.com

Comment