Suvilahti.png

Torstai- ja perjantai-iltoina Todellisuuden tutkimuskeskuksessa on tarjolla portteja Utooppiseen todellisuuteen. Utopiakonsultaatio ja Kohtaaminen tarjoavat henkilökohtaisia palveluja, Rakkauden mysteerien kouluopetusta Pöytä-harjoitteen muodossa. Palveluita ja Pöytää voi varata Vastaanoton kautta, joko puhelimitse etukäteen tai paikan päältä Suvilahdesta.

To 10.5.- pe 11.5. klo 17-22 Utooppinen vastaanotto
To 10.5. klo 18-22 Utopiakonsultaatio ja Kohtaaminen Pe 11.5. klo 18-22 Utopiakonsultaatio, Kohtaaminen ja Rakkauden mysteerit
Utopiakonsultaatio

Utopiakonsultaatio on esityksellisiin metodeihin pohjautuva versio yhteiskunnassa yleisiksi tulleista konsultaatio- ja ohjausmuodoista. Utopiakonsultin tavoitteena on avata uusia mahdollisuuksia ja näköaloja tilanteissa, joissa ajattelu tai toiminta uhkaa urautua, tai joissa tarjolla olevaa mahdollisuuksien kirjoa on eri syistä vaikea hahmottaa.

Konsultit käyttävät hyväkseen esitystaiteen piirissä kehitettyjä metodeja ja tekniikoita; konsultoinnin muoto vaihtelee keskustelutilanteesta ohjattuihin tapahtumiin sekä esityksellisiin kohtauksiin ja kohtaamisiin. Esityksellinen kehys antaa asiakkaalle mahdollisuuden kokeilla uudenlaisia tapoja ja rooleja suhteessa arkiympäristöön ja saada kokemuksia siitä millaista elämä voisi olla.

Utopiakonsultit työskentelevät tapahtumaviikon aikana kaikissa tapahtumissa sekä tarpeen vaatiessa muina aikoina. Konsultaation voi tilata Vastaanotosta tai Utopiapuhelimesta. Kesto noin 30min.

Kohtaaminen

Ihmisten väliset kohtaamiset ovat yksinkertaisia. Meidät synnytetään, vietellään ja haudataan. Me hylkäämme, häpäisemme ja hoivaamme. Jokainen kohtaaminen on palautettavissa arkkityyppisille juurilleen, peruskohtaamiseen.

Kohtaamiset ovat kahdenvälisiä tapaamisia, joissa osallistujat toimivat yhdessä rituaalisen kaavan mukaan. Rituaalikaava mahdollistaa antautumisen kokemukselle sekä kohtaamisen perusmuodon nousemisen esiin. Tilaamalla Kohtaamisen voit palata inhimillisen kanssakäymisen alkulähteille.

Utooppisella alueella on tarjolla kolme Kohtaamisen lajia: Hoivaaminen, Ruokkiminen ja Odottaminen.

Kohtaamiseen voi osallistua yksi henkilö kerrallaan. Kohtaamisten kestot vaihtelevat.

Rakkauden mysteerit

Rakkauden mysteerit on esoteerinen koulu, jonka opetus tähtää universaalin kauneuden kokemukseen. Opetuksen lähtökohtana on Platonin dialogi Pidot, jonka kautta tutkitaan erityisesti rakkauden ja eroottisen kauneuden suhdetta ympäristön ja todellisuuden kokemiseen. Kuka tahansa voi ilmoittautua koulun oppilaaksi; opinnoissa eteneminen edellyttää sitoutumista opetusmenetelmien harjoittamiseen.

Opetuksen ensimmäinen vaihe on Pöytä, joka on sokraattiselle dialektiikalle perustuva opintomuoto, joka noudattaa Platonin esittelemää Rakkauden Tikapuiden rakennetta: se syventää ympäristön havainnoinnin ja keskustelun kautta tapaa, jolla katsojat sisäistävät ympärillään olevaa kauneutta.

Koulun esittely klo 18.00-18.30 Pöytä klo 19.00-20.00 Pöytä klo 20.30-21.30

Pöytään voi osallistua 1-3 henkilöä kerrallaan.On Thursday and Friday, we will be offering gateways into the Utopian Reality. The Utopia Consultation and Encounters will happen in the form of personal services, where as the Mysteries of Love will consist of a group teaching session. The services and the teaching can be booked through the Utopian Reception, either in advance by phone or on spot in Suvilahti.

Thursday May 10th 6-10pm

Utopia Consultation

Encounters

Friday May 11th 6-10pm

Utopia Consultation

Encounters

Mysteries of Love