Tällä viikolla tapahtuu ihmeitä! Voit uudistaa itseäsi, arkeasi ja olemisen tapojasi pitkin viikkoa. Maanantaista perjantaihin tarjoamme utopiakonsultaatiota kaksinkertaisena annoksena - voit tilata konsultaation itsellesi ja antaa sen samalla lahjaksi yhdelle ystävällesi yhden konsultaation hinnalla. Lauantaina ja sunnuntaina voit osallistua Itsen suunnittelun perusteisiin ja päivittää oman persoonasi ajan tasalle. KONSULTAATIOVIIKKO ma-pe klo 10-19 Tänään alkaa konsultaatioviikko!!! Tarjoamme utopiakonsultaatiota kaksinkertaisena annoksena - voit tilata konsultaation itsellesi ja antaa sen samalla lahjaksi yhdelle ystävällesi yhden konsultaation hinnalla. Jokainen konsultaatio on ainutkertainen ja perustuu asiakkaan omiin lähtökohtiin; se voi kohdistua esimerkiksi uusien havainnonti- ja ajattelutapojen kehittämiseen, utooppisiin kokeiluihin kaupunkitilassa tai henkilökohtaisen elämäsi utopisointiin. Konsultaation muoto vaihtelee keskustelutilanteesta kirjeenvaihtoon sekä esityksellisiin kohtauksiin ja kohtaamisiin.

Aika: Ma-pe klo 10-19, ajat vaihtelevat päivittäin Kesto: 60-90min Hinta: 25€/60min, 35€/90min Konsultit: Outi Condit, Talvikki Eerola, Saara Hannula, Jussi Johnsson, Pekko Koskinen, Minja Mertanen ja Sanna Uuttu

Voit tehdä tilauksen Facebookissa, puhelimitse tai sähköpostitse. Puhelinpäivystys on auki ma-ke klo 10-16 numerossa 0400 628 555. Sähköpostiosoite on utopia@todellisuus.fi.

KOHTAAMISEN AAMUTUNTI ti klo 10-11.30 Kohtaamisen aamutunneilla tutkitaan tilanteita, joissa ihmisten välinen yhteys syntyy eläimellisten vaistojen kautta. Meitä kaikkia on syötetty, me olemme tapelleet ja paritelleet. Nämä arkkityyppiset kokemukset asuvat syvällä meissä; ne nostavat esiin pelkoa, kiihkoa ja helpotusta. Kohtaamisen arkkityypeissä vaistonvarainen käyttäytyminen ja esityksellisen tilanteen etäisyys risteävät ja luovat tilan utooppiselle kanssakäymiselle. Tämän viikon aamutunnilla tutkimme Syleilyä. Tunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen; tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

RAKKAUDEN MYSTEERIT to klo 12-13 Rakkauden mysteerit on esoteerinen koulu, jonka opetus luo kaunista maailmaa. Opetuksen lähtökohtana on Platonin dialogi Pidot, jonka kautta tutkitaan rakkauden ja eroottisen kauneuden suhdetta todellisuuden kokemiseen. Mysteeriopetus koostuu kolmesta vaiheesta, joista ensimmäinen on nimeltään Pöytä. Pöytä syventää sokraattisen dialektiikan harjoittamisen kautta tapaa, jolla ihminen havaitsee ja sisäistää ympärillään olevaa kauneutta. Pöytä-harjoite järjestetään joka torstai klo 12-13. Jos haluat osallistua, ilmoittaudu osoitteeseen utopia@todellisuus.fi; ilmottautuessasi saat ohjeet osallistumista varten.

ITSEN SUUNNITTELUN PERUSTEET la-su klo 12-16 Miten voit muokata itsestäsi uusia versioita? Miten voit nähdä itsesi luomisen alustana: teoksena tai kehityksen välineenä? Tällä kurssilla otamme ensiaskeleet luovaan minään ja tutustumme sen luomisen instrumentteihin.

Aika: 29.-30.9. klo 12-16 Hinta: 20/40€ Ohjaus: Pekko Koskinen & Ari-Pekka Lappi Ilmoittautumiset osoitteeseen utopia@todellisuus.fi!

UTOOPPINEN KOULU SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA Viikolla 39 Utooppista koulua rakennetaan yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun esitystaiteen linjan kanssa. Opiskelijoista kootun työryhmän kanssa tutkitaan sitä, mitä koulu on, mitä se esittää ja mitä se voisi olla. Mitä tapahtuu taiteen ja pedagogiikan hämärillä raja-alueilla ja voiko esitys toimia opetuksen utopisoinnin välineenä? Utooppisen koulun vaiheista raportoidaan viikon aikana Todellisuuden tutkimuskeskuksen verkkosivuston Keskusteluun.