Tällä viikolla Utopiaverstas jatkaa työskentelyään Kiasman Esityskompostissa ja valmistaa utooppisia työkaluja arkikäyttöön. Lisäksi voit osallistua tiistaina Kohtaamisen aamutunnille, torstaina Rakkauden mysteerien koulun Pöytä-harjoitteeseen, tai tilata esityksellisen palvelun Utooppisesta vastaanotosta. UTOOPPINEN VASTAANOTTO Utooppinen vastaanotto on Sinua varten; se vastaa kysymyksiisi Utooppisesta todellisuudesta ja etsii tarjonnastamme juuri sinulle sopivat käytännön sovellukset. Vastaanotosta voit tilata henkilökohtaisia utooppisia palveluita. Vastaanotto puhelimitse numerossa 0400 628 555 ma-ke klo 10-16. Sähköpostitse saat vastaanottoon yhteyden kirjoittamalla osoitteeseen utopia@todellisuus.fi.

KOHTAAMISEN AAMUTUNTI ti 9.10. klo 10-11.30 Kohtaamisen aamutunneilla tutkitaan arkkityyppisiä tilanteita, joissa ihmisten välinen yhteys syntyy eläimellisten vaistojen kautta. Meitä kaikkia on syötetty, me olemme tapelleet ja paritelleet. Nämä arkkityyppiset kokemukset asuvat syvällä meissä; ne nostavat esiin pelkoa, kiihkoa ja helpotusta. Kohtaamisen arkkityypeissä vaistonvarainen käyttäytyminen ja esityksellisen tilanteen etäisyys risteävät ja luovat tilan utooppiselle kanssakäymiselle. Tämän viikon aamutunnilla tutkimme Ruokkimista. Tunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen; tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

UTOPIAVERSTAS KIASMAN ESITYSKOMPOSTISSA ti-pe klo 14-17 (+ Museum of Goodwill su klo 13-15) Kiasman galleriatiloissa 2.-21.10 toiminnassa olevassa Esityskomposti-tapahtumassa on nähtävillä noin kolmenkymmenen koti- ja ulkomaisen esitystaiteilijan, kuvataiteilijan ja teatterintekijän töitä. Todellisuuden tutkimuskeskuksen Utopiaverstas työskentelee Esityskompostissa joka viikko tiistaista perjantaihin. Verstaassa esitysmateriaalia jalostetaan utooppisiksi työkaluiksi arkikäyttöä varten. Materiaalina käytetään Esityskompostissa pidettäviä esityksiä ja Utooppisen todellisuuden tapahtumia. Viikon aikana Utopiaverstaassa: UTOPIAKONSULTAATIO ti 9.10. klo 14-17 Utopiakonsultaatio avaa uusia mahdollisuuksia ja näköaloja arkielämän keskelle. Tapahtumassa konsultoimme sekä Esityskompostin tekijöitä että kävijöitä – tule kokemaan itsesi uudesti ja rakentamaan uutta suhdetta taidemuseoon! MUSEUM OF GOODWILL pe 12.10. klo 14-16 ja su 14.10. klo 13-15 Tule tekemään aktiivista hyvien tekojen museota! Voit varata henkilökohtaisen ajan tai tulla ryhmän kanssa. Puhumme hyvän tekemisestä tänään ja mietimme, miten voit muuttaa omaa arkeasi hauskemmaksi.

RAKKAUDEN MYSTEERIT to 11.10. klo 12-13 Rakkauden mysteerit on esoteerinen koulu, jonka oppilaana voit antautua kauneuden kokemuksen opiskelulle. Koulun opetuksen lähtökohtana on Platonin dialogi Pidot ja siinä esitelty rakkauden filosofia. Opinnot jakautuvat kolmeen vaiheeseen. Ensimmäinen vaihe on Pöytä, sokraattiselle dialogille perustuva harjoite. Pöydän toistaminen on opintojen selkäranka; harjoite pitää tehdä useamman kerran ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä. Pöytä kestää tunnin ja se järjestetään joka torstai kello 12. Kunkin oppilaan ensimmäinen Pöytä tapahtuu Todellisuuden tutkimuskeskuksessa Suvilahdessa. Ilmoittautumiset osoitteeseen utopia@todellisuus.fi.