Oletko sinä Toinen? Kansainvälinen Baltic Circle -teatterifestivaali käynnistyy keskiviikkona ja avaa oven tuntemattoman elämään. Baltic Circlen ympärillä ja raoissa liikkuu metaFestivaali, eikä festivaalivieraan paikka ole enää entisensä. BALTIC CIRCLE: TOINEN Neljä näyttelijää ja dokumentoija tapaavat tuntemattoman. Menevät tämän asuntoon, pukevat hänen vaatteet päälleen, syövät hänen ruokiaan, katsovat hänen lempiohjelmiaan ja vastaavat hänen tekstiviesteihinsä. He penkovat tuntemattoman tavaroita ja tekevät johtopäätöksiä. Toinen on esitys, jossa katsoja tapaa uudestisyntyneen asukkaan, neljä kertaa saman esityksen aikana, neljän eri näyttelijän tulkitsemana. Esitys, joka tapahtuu kodissa, jossa joku elää sitä monimutkaista omaa elämäänsä. Miten täällä ollaan? Miten täällä pitäisi olla? Esitykset: KE 7.11. 17:00, TO 8.11. 18:00, PE 9.11. 17:00, LA 10.11. 19:00, SU 11.11. 19:00 Paikka: Yksityisasunto. Tarkemmat osoitetiedot lipunoston yhteydessä. Hinta: 25 / 15 € Kieli: englanti Kesto: 1 h 15 min Yhteistyössä Todellisuuden tutkimuskeskus & Club Real (GER/AUT) Liput ja lisätiedot täältä

BALTIC CIRCLE: METAFESTIVAALI Mistä festivaali koostuu? Ja mitä sillä voi tehdä? metaFestivaali on ehdotus uudenlaisesta suhteesta festivaaliin, sen toimintaan, olemukseen ja käsitteeseen. Se rakentaa metatason kehyksen Baltic Circlen ympärille, tarkastellen festivaalia mahdollisuuksien kenttänä. Festivaalin aikana teillä on mahdollisuus tutustua Metaisteihin: oppaisiin jotka liikkuvat festivaalin ja sitä ympäröivän arjen rajamailla. He avustavat teitä – olittepa sitten tekijöitä tai kävijöitä – lähestymään festivaalia monituisin tavoin, joiden joukosta voit valita mieleisesi. Ehkäpä näet sen esteettisenä ekosysteeminä josta voi löytää ravinteita, hakea haluamaansa saalista tai kasvattaa itsestään uusia muotoja. Metaistit vaeltavat erityisesti festivaalin vapaamuotoisemmilla alueilla, kuten Loungessa sekä esityksiä ympäröivissä välitiloissa. He käsittelevät myös festivaalin medialevinneisyyttä, luoden uusia tasoja eri medioiden sekaan. Aika: 7.-11.11.2012 Paikka: Baltic Circle -festivaali, tapahtuu koko festivaalin ajan

UTOOPPINEN VASTAANOTTO Utooppinen vastaanotto on Sinua varten; se vastaa kysymyksiisi Utooppisesta todellisuudesta ja etsii tarjonnastamme juuri sinulle sopivat käytännön sovellukset. Vastaanotosta voit tilata henkilökohtaisia utooppisia palveluita. Vastaanotto puhelimitse numerossa 0400 628 555 ma-ke klo 10-16. Sähköpostitse saat vastaanottoon yhteyden kirjoittamalla osoitteeseen utopia@todellisuus.fi.

KOHTAAMISEN AAMUTUNTI ti 6.11. klo 10-11.30 Kohtaamisen aamutunneilla tutkitaan arkkityyppisiä tilanteita, joissa ihmisten välinen yhteys syntyy eläimellisten vaistojen kautta. Meitä kaikkia on syötetty, me olemme tapelleet ja paritelleet. Nämä arkkityyppiset kokemukset asuvat syvällä meissä; ne nostavat esiin pelkoa, kiihkoa ja helpotusta. Kohtaamisen arkkityypeissä vaistonvarainen käyttäytyminen ja esityksellisen tilanteen etäisyys risteävät ja luovat tilan utooppiselle kanssakäymiselle. Tämän viikon aamutunnilla tutkimme Taistelemista. Tunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen; tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

RAKKAUDEN MYSTEERIT to 8.11. klo 12-13 Rakkauden mysteerit on esoteerinen koulu, jonka oppilaana voit antautua kauneuden kokemuksen opiskelulle. Koulun opetuksen lähtökohtana on Platonin dialogi Pidot ja siinä esitelty rakkauden filosofia. Opinnot jakautuvat kolmeen vaiheeseen. Ensimmäinen vaihe on Pöytä, sokraattiselle dialogille perustuva harjoite. Pöydän toistaminen on opintojen selkäranka; harjoite pitää tehdä useamman kerran ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä. Pöytä kestää tunnin ja se järjestetään joka torstai kello 12. Kunkin oppilaan ensimmäinen Pöytä tapahtuu Todellisuuden tutkimuskeskuksessa Suvilahdessa. Ilmoittautumiset osoitteeseen utopia@todellisuus.fi.

MUSEUM OF GOODWILL Museum of Goodwill on projekti, johon kuuluu työpajoja, kohtaamisia ja osallistavia perfor­mansseja. Museon tavoitteena on toteuttaa eri­laisia hyviä tekoja ja dokumentoida teot elä­väksi virtuaaliseksi arkistoksi. Vieraile sivustolla ja kulje kohti hauskem­paa arkea: www.museumofgoodwill.com.